Средно училище "Христо Ботев"
град Балчик

Ден на Земята - 22 април

 

Ден на Земята - 22 април

  На 22 април 2020 година светът отбелязва 50-годишнината на най-масовия екологичен празник – Деня на Земята. Тази година не можем да излезем навън сред природата, да организираме почистване или да предприемем действия заедно, докато трае извънредното положение.

     Но това, че не няма как да се съберем заедно, не означава, че няма да отбележим годишнината и да покажем своята любов към събуждащата се природа, която не се интересува от вируси и болести.

    Затова отправяме предизвикателство към всички ученици и учители от I до XII клас, които желаят да участват:

    Оформете зелен кът в дома си - посейте семена или посадете растение в двора, градината си или в саксия на терасата, направете снимки как правите това и на резултата от усилията Ви! Изработете нещо от отпадъчни материали, нарисувайте тематична рисунка, напишете комикс с участието на Майката Земя, създайте колаж от замърсени зони и / или девствени зони, разкази, презентации, идеите оставяме във ваши ръце.

     Изпратете снимките или файловете на профилите на г-жа Янита Димитрова и г-жа Лиляна Сивкова като съобщение, най-късно до 20 април 2020 година.

 Имайте предвид, че с изпращането на материалите, давате съгласието си да ги публикуваме и използва за информационни и образователни цели.